En trist dag for hockey - en trist dag for Oslo

Ingen forbindelse

Nye Jordal blir kraftig forsinket og står klar et år senere enn lovet. Kan det være slutten for klubben vår?

I dag kom altså nyheten vi frykta aller mest. Vi hadde håpet på at det var snakk om noen få måneders forsinkelse og at det var mulig å ta inn deler av den forsinkelsen underveis.

Så heldige skulle man ikke være. Langt der i fra!

Den onde kulverten til Hovinbekken som ligger høyere enn antatt i terrenget klarer altså utsette åpningen av ny hall med ett år.

Først til seriestart 2019 vil den nye hallen på Jordal være klar til bruk. Det gir etter mitt skjønn Vålerenga Hockey enorme utfordringer økonomisk.

Det har vist seg at Furuset Forum ikke er spesielt attraktiv for de som pleide å gå på Jordal. Publikumsnittet har rast fra meget habile 2700 på Jordal til rundt 600 tilskuere i Forum.

Det er dramatisk. Og nå har kommunen nettopp fortalt klubb at de kan vente seg ett år ekstra før Jordal er klar. Blir det ekstra året i Forum? Blir det en annen hall?

Jeg minner om at Furuset Forum ikke er godkjent for spill i GET-liga per i dag, vi lever på lovnader om bedring fra kommunen sin side. Kommunen henger voldsomt etter der oppe også.

For et forbanna uføre klubben uforskyldt settes i nå.

Og hvem skal plukke opp regninga på klubbens tapte inntekter?

Klarer klubben seg økonomisk gjennom to sesonger uten egen hall?

En mellomsesong med sparebluss er mulig å redde seg gjennom, men klarer man to?

Det kan godt være nådestøtet til Vålerenga Hockey som ble levert av kommunen i dag. 

Og da er det ikke bare en trist dag for norsk hockey. Det er en stor tragedie om flaggskipet uten sidestykke i historien skulle gå til grunns i påvente av ny hall.

Fy faen, nå er jeg trist! 

Min oppfordring til deg som supporter er veldig, veldig enkel. Kom deg på kamp igjen. Allerede på torsdag!

For sitter du og venter på ny storhall på Jordal før du går på kamp kan det hende at du ikke har noe lag å se på når den hallen er klar.

Da kan det være for sent!