Det er kampdag

(c) EspenB
(© EspenB)

Før Stabæk - vi gjør oss ferdige med bortekampen mot Sandefjord og ser frem til kveldens batalje mot Stabæk på Vålerenga Stadion.

Fotballens festdag er i emning. Været er flott og du skal på kamp så klart. La oss starte dagen med å se på tilskuertall fra tidligere 16. mai-kamper. 

16. mai i fjor møtte vi Kristiansund. En kamp vi vant 1-0, og det var solgt 7200 billetter på Ullevaal. Året før tapte vi 1-0 mot Haugesund med 9100 solgte. i 2015 mosa vi Mjøndalen 4-2 på samme sted, og det var 12000 solgte billetter.  

Trenden har gått feil vei de siste åra, sånn kan vi ikke ha det. Bli med å snu den!

Det er fotballens festdag i kveld. Det jobbes hardt for å gjøre 16. mai-kampen til en greie som alle må ha med seg. Som tallene viser har vi tradisjonelt ikke vært spesielt godt besøkt 16.mai, men det kan snu allerede i kveld - om folk vil.

Vi møter Stabæk og historien har lært oss at all mulig statistikk, form og synseri er bare å glemme. Kampene mot Stabæk lever sitt eget liv, det blir som det blir i kveld og forhåpentligvis ender det med seier til oss.

Jeg drar deg gjennom historiske fakta likevel - det begynner å bli en tradisjon i disse "før-kampen" sakene. Se på dem som programmet norske klubber ikke utgir lenger.

Lystig lesning er det imidlertid ikke. Vi må tilbake til 2014 for å finne forrige Vålerengaseier og den kampen gikk på bursdagen vår. To kasser av Zahid og en av Kjartansson sørga for 3-2 til oss.

Vi har møtt Stabæk 40 ganger og har vunnet 11 oppgjør. Ytterligere 11 kamper har endt med poengdeling og de smaa blaa har vunnet 18. Målforskjellen er 54-66 så vinner vi med 13 mål i kveld er vi på pluss der i alle fall! 

Jeg ser jo nå at jeg gjør en dårlig jobb i å friste deg til å dra med alt dette fokuset på traurig historie så vi får snu på flisa littegrann, her er oppsidene:

Profilene - Vålerenga har fått noen profiler med futt i. Super-Sam og Felipe "Mr Boof" Carvalho som de største. Arbeidsomme gode spillere som gir av seg sjøl - det liker vi!  Medietrøkket på Mr Boof er såpass at han har fått pressenekt og snakker nå kun med beina under kamp. Sånn som han snakka mot Haugesund opplever jeg gjerne igjen. Det raidet og skuddet i krysset var verdt inngangspenga aleine! 

Så kan man mene hva man vil om pressenekten, men merk deg heller følgende: 

Vålerenga nekter å tape og har 8 kamper på rad uten å føle nederlagets sure svie. Sist vant vi 1-0 borte mot Sandefjord uten å imponere nevneverdig. Det er jo slik at å vinne på dårlige dager er en styrke og vi dro fra hvalfangerbyen 3 poeng rikere. Vålerenga har ikke hatt for vane å vinne på dårlige dager. 

Seieren sendte oss opp på 5. plass på tabellen med 15 poeng. Vi har putta 15 (3. mest i Eliteserien) og vi har sluppet inn 13. Vi er tre poeng bak sølvplassen før denne serierunden. Fire seire, tre uavgjort og to tap har gjort at årets sesong er godkjent minus når den første tredjedelen avsluttes i kveld. 

Vi føler vel alle at det er noe uforløst over Vålerenga og når det løsner skikkelig blir vi vanskelig å ha med å gjøre. Mer treffsikkerhet på pasninger og innlegg samt litt tryggere opptreden bakover er alt som skal til. Da er vi plutselig et topplag.

Super-Sam Johnsen har allerede scora like mange som vår toppscorer i serien i fjor og han stopper ikke å score nå. 

Stabæk på sin side mønstrer et urutinert og ungt mannskap. De har slitt voldsomt innledningsvis i sesongen og står med en ynkelig seier. De har fire uavgjort og fire tap. 9-16 i målforskjell skremmer ingen. 7 poeng holder til kvalikplassen. 

Stabæk kommer for å krige. Vi kommer til å ha kula mest og vi får håpe at treffsikkerheten til vingene og sidebackene våre er på plass. Da maler vi dem i stykker og vinner komfortabelt.

Får vi kladdeføre har Ohi og kompani nok krutt i skoa til å senke oss. Vi kan på ingen måter ta lett på dette oppgjøret. Troppen vår har ikke kommet når dette skrives så det er vanskelig å spå noe lag, men ingen blir overrasket om det ligner veldig på laget mot Sandefjord.   

Kampen blir tett, den blir spennende og på tribunene ender forhåpentligvis tilskuertallet på rett siden av 10.000 denne kampen. Det ryktes at billettsalget på bortetribunen er meget labert og det kan jo tenkes at det er mer stas å pusse yachten eller legge et nytt lag med brostein over varmekablene i innkjørselen til hytta på Hafjell enn å se laget sitt misslykkes.    

Hva vet vel jeg? Ikke har jeg yacht og ikke har jeg hytte. Jeg har Vålerenga. 

Det er uansett ikke bortefølget som skal sørge for at vår stadion fylles opp. Det må vi sørge for sjøl - du, jeg og venna våre. Tar du med deg unga kjøper du billett på familietribunen (felt 302 og 307), der koster billetta 100 kr om unga er under 18 år - og unger er jo gjerne det.

Billetter kjøper du her, både til store og små.  

Med lønnlig håp om seier går vi nasjonaldagen i møte ved å lage et helvetes leven fra tribunene i kveld. Gutta elsker vår støtte og vi elsker å gi dem den. Når tribunen er som best hører de oss lett på Løren, Bryn og ned på Vålerenga.

La dem høre oss, la oss være usedvanlig bra i kveld. Det er kampdag, vi skal støtte og vi skal vinne.

Vinne!

Snublesmurfene får ingenting av oss.

Heia VIF!  

    


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!