Den store vinterkrigen

(c) EspenB
(© EspenB)

Det er meldt kaldt som fa** på søndag, men Vålerenga speller og det blir en annerledes opplevelse.

På søndag er det endelig hjemmekamp igjen, nå er det tid for å vaske drakta, skjerfet og lua om du ikke allerede har gjort det. Serieåpninga på vestlandet er historie. Kun vi i overkant reiseglade fikk sett den fra tribuneplass, men Vålerenga Stadion er innafor rekkevidde for deg også.

Nå starter det! 

Det er bare å stålsette seg, du barske viking fra det høye nord. Frem med lua, votter, den største vinterjakka og militærklassikeren bukse under, vinter lang og alt annet varmt klesskapet ditt måtte inneholde.

Det blir kaldt på søndag. Akkurat nå mener yr.no at det blir -8 på Søndre Hovin. Det er såpass kaldt at du forfryser deg om du ikke kler deg skikkelig. Ikke vær dum, kle deg etter været. I alle fall ikke vær så dum at du blir hjemme. Det finnes ikke dårlig vær, det finnes bare dårlige klær.

For på kamp må du. Glem Kollen, vinteridrett og det røret der - fotballen ruller igjen.

Det er årets første seriekamp på vår nye stadion, og det er mulighet til å lage minner du kanskje aldri får muligheten til senere. "Husker du da vi så Vålerenga i en drøss minus eller, var faen meg kaldere en hjertet til eksen, ass!"

Vi bereiste karer har vært ute ei vinternatt før. Da vi møtte Newcastle i europacupen på Ullevaal i februar 2004 hadde vi -15 på tribunen om jeg ikke husker feil. Spillet varmet selv om kampen endte 1-1. Ja, du husker rett - Runar Normann putta for oss.

Eller varmet og varmet, det var en iskald opplevelse. 

Det er kulda vi husker når vi snakker om den kampen. Sjelden føler du at du støtter laget ditt mer enn når det er midtvinters og kaldt som rakker`n. Du veit du ofrer litt mer da enn en søndag i juni når sola sleiker uteserveringa og alt du har på deg er shorts og en t-skjorte med Enga på.

Nå er det din tur. Lag kuldeminne du kan juge kaldere og kaldere opp gjennom åra. Innen du har blitt besteforelder var det minst -36 og full storm fra nord. Iskrystallene var som kniver mot kroppen og du hadde bare shorts! Litt overdrivelse er lov. 

Og vi har remedier mot kulden. For eksempel bør det være en anseelig mengde hoppesanger på søndag. Det setter fart på blodomløpet og gir deg en herlig følelse i kroppen. "Står du stille er du ikke Vål`enga" er finfin. Det er varm mat og drikke i kiosken også.

Vi starta sesongen med seier mot traurige Kristiansund, og nå venter urkjedelige Odds på motsatt banehalvdel. Vi har allerede møtte Odds på Valle en gang, og som du husker var det en ubetinget suksess. Måla kom ved Chiddi og Lekven, seier 2-0 lar seg høre!

Det var kaldt da også, kalenderen sa 19. november og likevel kom 12.256 tilskuere. Kan vi å slå det på søndag? 

Klart vi kan!

En diger dugnadsgjeng har vært i sving for å måke frem tribunen, klubben gleder seg til å arrangere hjemmekamp på ekte hjemmebane igjen og stadion er klar for storinnrykk.

Du er veldig velkommen til en annerledes opplevelse. Kampstart er søndag klokka 20.00. 

Spillerne skal gi alt, det blir krig, det er vinter. Det er den store vinterkrigen.

Vi skal støtte laget, som vi alltid gjør. Vi skal gi alt vi også. 

Og hvem veit, kanskje vinner vi kampen på banen.

Det hadde vært noe!

     


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!