Blåmandag, på en tirsdag

(c) EspenB
(© EspenB)

Surt tap i Drammen. Igjen.

Du har ikke tid til å furte, ny kamp torsdag.

Vi hadde forhåpninger om at vi skulle ta et realt jafs på laga rundt oss på tabellen. At vi skulle klare å levere til terningkast 6 på en bane vi tradisjonelt sliter veldig på. 

Vi var ikke i nærheten. 

Deila har sagt at vi kommer til å variere i prestasjonene denne sesongen. Det vi så i går må være ganske nære bunnivået. Likevel hadde vi sjanser nok til å klare i alle fall ett poeng, men vi scora ikke. Slapt forvar og dårlige avslutninger gir lite poeng. 

Bakerst åpna en kamprusten Kwarasey nølende, men andreomgangen hans viser at vi har fått oss en keeper med internasjonalt snitt. Han hadde plukka ballen fra Pedersen i første omgang om han hadde vært i kampform.

At ingen fulgte løpet til Pedersen i forkant er en like stor årsak til scoringa.

Aron Dønnum var et meget friskt pust på sin kant, og jeg gleder meg til å se ham fortsette utviklinga. Har sett ham mye på andrelaget og han har allerede blitt en favoritt hos meg.

Jeg så mange kommentarer på fjaseboka i går kveld. Mange spørsmålstegn også. Husk at Ronny Deila møter oss vanlige kålhuer på Vålerenga Vertshus klokka fem hver eneste fredag før hjemmekamp.

Nå på fredag er han der igjen. 

Ta turen og still de spørsmålene direkte til Ronny. Du får reine og ærlige svar for penga. Samtidig får du et fint innblikk i hvordan det tenkes oppe på Valle. Kanskje baller det på med noen spørsmål fra cupkampen kvelden før også. 

Og at vi taper en kamp - det første tapet i Eliteserien siden vi var i Sarpsborg 21. mai - er ingen krise i seg selv.

Det bare gjør jævlig vondt. 

Vi må, som spillerne, legge den svake kampen bak oss. Det er en travel uke og allerede torsdag er det kamp igjen. Den nest siste på Ullevaal.

Vi får besøk av Elverum. Elverum har slitt i Obos-ligaen og står med 14 poeng på 18 kamper. De er nest nederst på tabellen.

Det betyr ikke en dritt på torsdag.

Cup er fortsatt cup. Vi hadde store problemer med å ta oss videre fra kampene mot Kråkerøy og Ørn Horten fra divisjonen under Elverum. 

Nå møter vi på ny et lag som ikke har noe å tape. Parr det med faktumet at det er klubbens første kamp på Ullevaal og mest sannsynlig spillernes eneste opptreden der i karrieren så får du 11 menn som spiller med hjertet uttapå drakta.

Som Godset hadde hjertet uttapå drakta i går.

Er ikke spillerne på jobb ryker vi, så enkelt er det. Da blir cupen for bønder igjen, og jeg hater når det skjer.

Sesongkortet ditt gir deg gratis inngang på Ullevaal på torsdag - det er en av fordelene vi sesongkortinnehavere har. Jeg foreslår at du bruker den fordelen på torsdag, vi har en kamp å vinne.

Dra med deg noen venner også, det skjer lite på torsdager uansett. Den beste tiden er tiden du deler med andre, og lite topper å se Vålerenga vinne i cupen.

For gutta kommer til å være påskrudd på torsdag, de vil vise at tapet i går var unntaket som bekrefter regelen.

Regelen som ble innført etter tapet i Sarpsborg. Regelen som sier at Vålerenga ikke taper.

Og på mandag venter Tromsø i den siste kampen som leietagere. 104 år med venting på eget hjem belønnes med billettpriser på 104 kroner. Jeg synes det er et morsomt tiltak fra klubben. Jeg veit om flere som ikke pleier å gå som skal benytte seg av det tilbudet. Det hadde vært gøy med mye folk på tribunen i den siste kampen. Da reiser vi hjem med stil.

Forutsatt at vi slår Tromsø da.

Kommer vi unna denne uka med to seire og ett tap har det vært en ok uke.

Og lørdagen etter venter Lillestrøm på Åråsen.

Blått Åråsen! Vårt Åråsen!