Alt du trenger å vite om nye Furuset Forum

(c) EspenB
(© EspenB)

Det skjer vesentlige endringer i Furuset Forum i sommer. Les deg opp her. 

Furuset Forum fungerer som midlertidig hjemmebane for Vålerenga Hockey frem til nye Jordal står ferdig, forhåpentligvis til seriestart neste sesong.

Nå har det vært så mye rykter og synsing om nye Furuset Forum at vi tok kontakt med de som drifter Forum, Furuset Ishockey, for å få fakta på bordet. Vi har hørt alt i fra plass til 1500 til 2500 mennesker når hallen er ferdig ombygd. Begge de talla er feil.

Vi var heldige og fikk til et møte med daglig leder i Furuset Hockey, Vidar Noreng. Sammen med Vif-hockey.no tok vi turen opp i hallen for å se endringene og snakke om planene. Link til klubbens sak finner du nederst i denne artikkelen.

Vi tar talla først. Ny rink er på plass. Den har NHL-mål og er 60 x 26 meter. Det betyr fire meter smalere bane enn vi er vant til. Det er samme mål som de har vestpå i DNB-arena. Se bildet under, det går kanskje ikke helt klart frem, men fire meter er mye! Det kommer til å bli en helt annen form for hockey der spillerne får mindre tid til å ta de riktige avgjørelsene, og langt mindre plass til å danse rundt på skøyter.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

(c) EspenB
(© EspenB)

Mindre danseplass for Iskrigerne til høsten.

Tribunen på motsatt side av hallen er ikke påbegynt ennå. Det blir en ren ståtribune og den skal ta 600 mennesker. Totalt får hallen en kapasitet på 2050 tilskuere når tribunen står ferdig. Dessverre er ikke Oslo kommune villig til å bygge en permanent tribune når de først skal sette opp en der, så det blir en midlertidig løsning. Det er synd, Oslo-hockeyen trenger all bekvemmelighet og opprustning den kan få - også i private haller. Vi oppfordra Noreng til å mase mer. Det blir et underbygg der Furuset skal ha ulike funksjoner og tribunen skråner ned fra over taket på dette bygget. Innganger kommer på oversiden. Det er den smalere banen som gjør plass til tribune og flere rom mulig.

Ny kube er kommet opp og de har utbedret lysene i hallen. Det er en heller enkel kube, så vi må fortsatt lene oss til storskjermen for ekstrainnhold.

Artikkelen fortsetter under bildet.

(c) EspenB
(© EspenB)

Kuben har kommet opp.

T-banen stopper 2 minutter fra hallen og det finnes 50 parkeringsplasser ved Forum og ytterligere 100 plasser på den nærmeste skolen så det må være lov å si at publikumsoppmøtet i våre kamper i Forum i fjor var under enhver kritikk. Og det kommer fra en som ikke var der sjøl i fjor grunnet hjernerystelse.. Poenget står likevel. Vi rasa fra et snitt på Jordal på 2700 til langt under 1000. Det var en enorm skuffelse!

Økonomisk er det jo fullstendig katastrofe for klubben, så om du sitter på innspill til hvordan vi sammen skal klare å øke tilskuersnittet må du komme med dem.

Vi må virkelig jobbe sammen for å dra med folk. Etter at de har vært der en gang veit de jo hvor enkelt det er å komme dit. Hockey er jo like kult sjøl om det ikke er på Jordal. 

Gutta går på is i Forum 14 dager før seriestart.     

Daglig leder Vidar Noreng er en hyggelig fyr som var med under storoppgjørene mellom Vålerenga og Furuset i gamle dager, og vi spurte hvordan det var for dem å plutselig skulle dele lokaler med "erkefienden" fra den tiden. Han fortalte at det i begynnelsen var det en del reaksjoner og grinebiting, men det har gått seg til og er nå helt harmonisk. Furuset er et godt stykke unna opprykk og ser ikke på seg selv som direkte konkurrenter til oss - annet enn på rekruttering av yngre spillere. Der er dog M/S en like stor konkurrent. Det er ikke en uttalt målsetting å bli en GET-liga klubb i Furuset.

De innser at steget opp til GET er stort og at det kreves økonomiske muskler av en helt annen karakter for å få til det. Bergen Hockey sin konkurs kan stå som et grelt eksempel på hvor galt det kan gå.  

Furuset rekrutterer stort sett fra Groruddalen, men sliter med å rekruttere i nærområdet. Det bor mange nye landsmenn uten tradisjon for hockey på Furuset, og det er nødvendig med interesserte foreldre for å få utstyrt unga med kølle og puck.

Vi takker daglig leder i Furuset Hockey, Vidar Noreng, for omvisning og bruk av hans tid. Vi sees til høsten! 

Les klubben sin sak her.