Status VIF Hockey & spillerintervju: Jørgen Karterud

(c) Kenneth Myhre
(© Kenneth Myhre)

Vi takker av en Vål'engutt, samtidig som vi myser på dagens spillertropp.

Da blir det utlandet, Karterud, hvor Sverige og Allsvenskan venter. Hvorfor nettopp Västervik?

Det var av litt forskjellige årsaker egentlig. Jeg hadde en veldig god prat med treneren. De ser et potensiale i meg, har lyst til å være tålmodige og tror på at jeg skal utvikle spillet mitt. Det som likevel veide opp mest er at de har et samarbeid med Linköping i SHL. Det er motiverende å vite at de følger med og at jeg kanskje vil få sjansen på det øverste nivået i Sverige. For å klare det vet jeg at man må legge ned den jobben som kreves.

Du har vært én sesong i OHL og Sault Ste. Marie Greyhounds, verdens beste juniorliga. Sett bort i fra det har du spilt i Vålerenga hele livet. Du har faktisk spilt din aller siste kamp på Jordal. Hvordan blir det å forlate Jordal og Vålerenga etter så mange år?

Jeg begynte på hockeyskolen på Jordal da jeg var rundt fire år, og har vært der i utallige timer og trent og spilt med unntak av ett år i Canada. Det er en litt rar følelse egentlig. Jeg har blitt kjent med utrolig mange bra folk som jeg kommer til å savne. Både støtteapparat, trenere, supportere og ikke minst gutta. Det miljøet man har i Vålerenga finner man ingen andre steder, og er noe jeg kommer til å savne. Vålerenga kommer alltid til å være i hjertet mitt.

Andreas Frisk og Mats Frøshaug drar også til Västervik. Det passer vel bra å ha med to gutter du kjenner godt fra før?

Ja, det er betryggende. Man blir fort kjent med gutta i laget, men det er alltid godt å ha med seg noen man kjenner fra før.

Hva er dine personlige ambisjoner med sesongen som kommer, og gjerne noen ord om hva det ultimate målet er? Din far er glad i Minnesota Wild vet vi?

Jeg håper at jeg kan utvikle meg og ta enda flere steg som hockeyspiller. Målet på sikt er å spille i SHL eller i en av de andre toppligaene i Europa. Farsan er glad i alt som har med hockey å gjøre, pønsj kar.

Vi skal inn i en spennende tid med ny landslagstrener. Du var selv med på samlinga før VM. Hva er dine tanker om spill på landslaget?

Det var en bonus å bli tatt ut på landslaget etter sesongen, og spesielt lærerikt å få matchet seg med og mot de beste. Jeg håper at jeg kan bite meg fast til en plass i laget på sikt.

Roy Johansen er tilbake i Vålerenga. Ny hall er også snart på plass. Hvordan tror du fremtiden på Jordal ser ut?

Det er en utrolig spennende tid man går inn i nå, med både ny trener og ny hall om noen år. Det kan likevel bli en tøff tid i Manglerud/Furuset, men det er typisk Vålerenga å slå nedenfra, når folk minst venter det. Man skal bygge mot fremtiden, men det er ikke sånn at folk legger seg ned og hviler og venter til den nye hallen kommer.

Hvilke unge og lovende spillere tror du slår gjennom på Jordal?

Det er mange spennende unggutter i VIF. Jonas Knutsen som har vært med en del år tror jeg kommer til å levere skikkelig i år. Tallak Lyngset kommer til å være en bauta bak der. Han er gæren. Jeg tror også Thomas Olsen vil få sitt store gjennombrudd i år, han trener, står på og vil alltid bli bedre.

Helt til slutt. Hva er ditt aller beste minne i Vålerenga-drakta?

Mitt beste minne i Vålerenga-drakta må være da vi vant the double med U20 to år på rad, med påfølgende bøttefest. Det glemmer jeg aldri! Jeg har dessverre ikke vunnet NM-gull som senior, men det skal jeg gjøre med Vålerenga en dag.

Da takker vi i Klanen.no Jørgen Karterud for at han stilte opp til dette intervjuet, og ønsker en ekte VIF-gutt hell og lykke i Västervik og videre i karrieren!

Vi tar en titt på spillertroppen pr. i dag.

Keepere:
Steffen Søberg 
Jørgen Moflag

Backer:
Tallak Lyngset
Tim Mørk
Brede Csiszar
Andreas Øksnes - ny. Spilt i Storhamar siden 2010.
Anders Braavold - ny. Hamar-gutt som spilte i Manglerud/Star forrige sesong.
Henric Nordin

Løpere:
Jonas Oppøyen
Jonas Knutsen
Tobias Lindström
Thomas Olsen
Mathias Trygg
Vegard Aspehaug
Colin Spaberg Olsen
Fredrik Csisar
Martin Laumann Ylven

Situasjon uavklart, men trener med klubben:
Magnus Fischer
Filip Gunnarsson

Spillere ut:
Jørgen Karterud - Västerås.
Andreas Frisk - Västerås. 
Erik Follestad Johansen - lagt opp. 
Raymond Sørensen - Tønsberg.

Klanen.no skal prøve å finne ut av hva som skjer med Morten Ask, Anders Hilt Jørgensen, Rasmus Juell, Markus Søberg etc.

Støtteapparat:
Espen "Shampo" Knutsen - sportssjef og trener
Roy Johansen - hovedtrener
André Lysenstøen - keepertrener
John Aase - fysisk trener

En fullstendig oversikt om trenerkabalen og satsingen på spillerutvikling finner du her: http://www.vif-hockey.no/storsatsing-pa-spillerutvikling-i-valerenga-ishockey/