Dejlig å ikke være best for dansk fodbold

Ingen forbindelse

Fc København kom seg videre fra kvalifiseringen til CL og danske medier jubler.
Uten at en eneste mener at dette er spesielt bra for dansk fotball.

Heller ikke før kampen i går var folk frempå og mente man måtte mane FCK frem. «For dansk fodbolds bedste».
De mener at FC Køben trenger gruppespill i Europa, og ikke nødvendigvis Champions League, for det er viktig. Ikke for landslaget, landet, dansk fotball, ei heller regionalt ballspill, ingen av de delene.
De mener at gruppespillet er viktig for at laget skal ha noe å strekke seg etter, at spillerne skal få kamper de kan utfolde seg i, ikke bare bli drivende rundt i Danmark med serie- og cupkamper.
Da vil spillerne heller ut og andre steder. FCK's europacup-spill er ikke viktig for klubbene i Danmark. Det er kun nødvendig for FC København.
Eksperter og media uttaler seg om at det er en enorm oppsving på gang, siden FCK er i CL, samt Brøndby, Midtjylland og Sønderjyske kan alle komme til Europa League i aften.
De ber ingen heie frem noen av lagene. Det trekkes ikke frem at et lag har vært lokomotiv og trukket de andre med seg. De snakker om en kollektiv innsats i Danmark, for å heve nivået til ligaen, ikke at et lag skal bli som diktaturens favoritt og vinne alt.

Danskene har heller ingen de gir ekstra ære til for at fire danske lag står og banker på til Europa-cup porten, slik media og dårlige tapere i trønderbunad hardnakket påstår at Rosenborg skal ha ære for Drillo sin suksess med landslaget.

For bare å ha dette klart, Drillo hadde suksess med et landslag langt fra fullpakket med trøndere. Ei heller Rosenborgs-spillere. Ja, det er mange som har vært innom, men Stig Inge Bjørnebye har under tredve kamper for RBK. Kun ti mer enn karrieren han hadde i Strømmen. Under halvparten av det kan hadde i XXX.
Hoftun kom fra Molde. Leo kom fra Clausenengen. Thorstvedt, Myggen, Bohinen, Halle, Fjørtoft, Berg, Flo, Rekdal, mere Flo, Dan Eggen, Grodås, Solbakken og Solskjær hadde svært lite til overs for dominansen fra barteby-laget og aldri vært spillere der.
Drillo hadde ikke en av fire i troppen fra Rosenborg da landslaget hadde suksess.
Per- Mathias Høgmo derimot. Han har jo «Rosenborg- bonansa» som en nettavis kalte det og faktisk hatt hver fjerde spiller i troppen fra en klubb. Uten noen suksess.

I tillegg må man ikke glemme at RBK også har hatt seriekamp, hjemlig cupkamp eller kamp i Europa rundt landslagets samlinger. La meg samle et knippe sitater fra Rosenborg- trenere:
Nils Arne Eggen « Vi vil alltid at våre beste spillere skal være med på landslaget, men vi har en viktig kamp...»
Trond Sollied « Vi vil alltid at våre beste spillere skal være med på landslaget, men vi har en viktig kamp...»
Ole By Rise « Vi vil alltid at våre beste spillere skal være med på landslaget, men vi har en viktig kamp...»
Åge Hareide « Vi vil alltid at våre beste spillere skal være med på landslaget, men vi har kam en viktig kamp...»
Per Joar Hansen « Vi vil alltid at våre beste spillere skal være med på landslaget, men vi har en viktig kamp...»
Per Mathias Høgmo « Vi vil alltid at våre beste spillere skal være med på landslaget, men vi har en viktig kamp...»
Erik Hamren « Vi vil alltid at våre beste spillere skal være med på landslaget, men vi har en viktig kamp...»
Kåre Ingebretsen « Vi vil alltid at våre beste spillere skal være med på landslaget, men vi har en viktig kamp...»

Takk for at dere har gjort landslaget så bra og beklager at landslaget har stått i veien for mer suksess... Rævhøl!
Til sammenligning har FC København vært topp to 15 ganger siden 2000. De får hverken ros eller ris for hva 'landsholdet' holder på med.

Allan Olsen skriver i sin kommentar om FC København sin kvalifisering til CL at «Ståle Solbakken kan bygge videre med erfaringen fra europeisk motstand, en erfaring som man ikke får kjøpt, for å heve dette laget ytterligere». Pengene er viktige, men erfaringene er viktigere.
For det er fokus på pengene i Danmark også. Alle skriver om hvor mye FC København har mulighet til å tjene. Ingen sier det gagner noen andre enn FCK selv.

Anders Hørsholt , adm dir i FCK uttaler at Champions League- spill er unikt. «Det bliver aldrig hverdag». Han mener de må kjempe hardt i hjemlig liga for å holde koken, så heve seg i Europa. HVERT ÅR!
Ikke noe, «vi fortjener», «være lokomotiv», «dra lasset» eller «GODT FOR NORSK/DANSK FOTBALL».
«Vi må bruke pengene fornuftig. Ikke sette av mesteparten til spillerkjøp. Og ikke kjøpe nå, men bytte for fremtiden» sier en med beina plantet godt på den flate danske jorden.
«Pengene kommer godt med, men først og fremst gir den muligheten til å senke skuldrene og se mot fremtiden. Selv om vi skal nyte hvert øyeblikk i CL. Denne sesongen og om vi kommer så langt igjen». OM vi kommer så langt igjen.
Noe å lære for klubben som har blitt «fluffet» av NFF i alt for mange år.

Så blir det alltid til at man skal snu argumentet om det skjer Enga. Enkelt! Om Nydal hadde uttalt seg på denne måten, hadde nok mange av våre ville kaldkvelt han, men så ville de ganske garantert kaldkvelt han uansett hva han sa. Jeg mener at jeg hadde fått frysninger hadde vår leder, eller Espeseth som overtar tronen, hadde kommet med slike uttalelser.

Vi har sett et fantastisk overgangsvindu med så mye ungt talent at blodårene i tinningen til flere enn Fagermo er sprengt til det ytterste. Nå må vi bare bygge videre. Litt etter litt.

Når Enga kommer i den samme posisjonen til å kunne spille kvalikk for CL, blir ingen av disse argumentene mulig å bruke i mot oss.
Ja, vi vil ha pengene, men det vil ALLE.
Ja, vi vil spille på et høyere nivå, men igjen, det vil alle andre også.
Ja, vi vil være enere, lik samtlige andre i norsk fotball.
Forskjellen er at vi vil ikke be andre om å holde med oss, juble for at vi skal bli rikest, best, mest dominerende og alltid forskjellbehandlet som forbundets favoritt.
Det skulle aldri falt meg inn å be en LSK, Lyn eller RBK supporter om å heie frem Enga til verdensherredømme.
En og annen ekspert ville nok syns «det var gøy» om vi hadde suksess i Europa.
Kan ikke se at noen skulle komme med idiot-floskler som «bra for norsk fotball».

Og media, tror du virkelig at media hadde ønsket å løfte Enga frem?
Manet det norske folk til å følge med og «tatt ryggen vår»?

Jeg holder ikke pusten.
Vi hater alle og alle hater oss. Lev med det. Og grattis til FC København som slo «hele norges»- overmenn i går...